λεπτοκαρυα

Λεπτοκαρυά

Αμμώδης παραλία Άριστες υποδομές για διαμονή & ψυχαγωγία

Η πανέμορφη αμμώδης παραλία με ψιλό βοτσαλάκι της Λεπτοκαρυάς, εκτείνεται σε μία ευθεία παράλληλη με τη θάλασσα, στους πρόποδες του Ολύμπου. Οργανωμένη και ασφαλής προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές αλλά και για κάθε τύπο επισκέπτη.

Την περιοχή επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Διαθέτει άριστη υποδομή με πολλές Ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια, για όλες τις προτιμήσεις. Εστιατόρια, ψαροταβέρνες, ουζερί, ψητοπωλεία και άλλοι χώροι εστίασης, προσφέρουν μια ποικιλία γεύσεων σε κάθε επισκέπτη.

Πολλά καφέ, αναψυκτήρια, bar, φροντίζουν για την ψυχαγωγία και τη νυχτερινή σας διασκέδαση. Καταστήματα όλων των ειδών σας εξυπηρετούν σε κάθε είδους αγορά.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την περιοχή της Παλαιάς Λεπτοκαρυάς, στους πρόποδες του Ολύμπου, ελάχιστα μόνο χιλιόμετρα από την παραλία και να θαυμάσετε από κοντά τη φυσική ομορφιά του μυθικού βουνού.

Επίσης ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα Αρχαία Λείβηθρα, τόπος ταφής του μυθικού Ορφέα. Πρόκειται για μία αρχαία πόλη με ακρόπολη, η οποία βρίσκεται στη θέση Κανάλια, στην είσοδο της μεγάλης πτυχής που χωρίζει τον Κάτω από τον Άνω Όλυμπο, ανάμεσα στην Παλαιά Λεπτοκαρυά και τη Σκοτίνα.

Μπορείτε ακόμη να επισκεφθείτε το Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας Ολύμπου, με ορυκτά και πετρώματα του μυθικού βουνού, όπως και απολιθώματα από την ευρύτερη περιοχή, τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της πανίδας και της χλωρίδας.

Πολύ κοντά στην Παραλία Λεπτοκαρυάς βρίσκεται και η Μονή Κανάλων, η οποία χρονολογείται τον 12ο αιώνα.

Η τοποθεσία στο χάρτη

Η τοποθεσία στο χάρτη

Στη Λεπτοκαρυά σας προτείνουμε…

Απολαύστε τα Μύδια Πιερίας