Σε ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς

ένας πολυχώρος πολιτισμού με πληθώρα εκδηλώσεων

Στα νότια του Ν. Πιερίας στον Πλαταμώνα, βρίσκεται το Κάστρο του Πλαταμώνα, ένα από τα ωραιότερα και καλύτερα διατηρημένα κάστρα της Ελλάδας.

 

Είναι χτισμένο σε στρατηγικό σημείο, πάνω σε μια βραχώδη προεξοχή, μέσα στα γαλανά νερά του Αιγαίου, στην περιοχή που επαληθεύει πλήρως το όνομα του τόπου: ΠΛΑΤΑΜΩΝ σημαίνει «βραχώδη άκρα επί της θαλάσσης».

 

Στο Κάστρο συναντάμε τα 3 βασικά χαρακτηριστικά των μεσαιωνικών φρουρίων: τον πρώτο περίβολο, τον δεύτερο περίβολο, που αποτελεί και την ακρόπολη και τον κεντρικό πύργο.

 

Είναι επισκέψιμο και ανοιχτό για το κοινό καθημερινά 8:00 με 15:00. Η είσοδος κοστίζει 2€. Πληροφορίες στο τηλ.: 23520 44470.

Στον Πλαταμώνα, τη Λεπτοκαρυά και τον Παλαιό Παντελεήμονα μπορείτε να βρείτε εστιατόρια, ψαροταβέρνες, ουζερί, σνακ-μπαρ και άλλα μέσα εστίασης που προσφέρουν μια ποικιλία γεύσεων.   Πολυάριθμα καφέ-μπαρ, αναψυκτήρια, κλαμπ, φροντίζουν για την ψυχαγωγία και τη νυχτερινή σας διασκέδαση. Επιπλέον, στους παραπάνω προορισμούς υπάρχει πληθώρα καταλυμάτων για να οργανώσετε τη διαμονή σας.